Kaksipuitteinen puuikkuna MSE PUU

Fenestra MSE PUU on sisäänpäin avautuva kolmilasinen puuikkuna. Ikkuna on kokonaan puurakenteinen, lukuunottamatta alakarmin myrskypeltiä sekä vaakavälikarmiverhousta, jotka ovat
alumiinia. Malli- ja värivaihtoehtoja on lukuisia. Ikkunoihin saa tarpeen mukaan korvausilmaventtiilit, hyönteispuitteet, sälekaihtimet, tuuletusikkunat ja -luukut sekä irtoristikot tai perinteiset
aitojakopuitteet. Ala/vaakavälikarmialumiiniin on saatavilla ns. “ruunanhuuli” lisäprofiili. MSE PUU on Suomessa valmistettu Avainlippu tuote.

Kaksipuitteinen puuikkuna MSE PUU

• Sisäänpäin avautuva kolmilasinen puuikkuna
• Kolminkertainen tiivistys
• Sisäpuitteeseen valittavissa vakio- tai kartanoprofiili
• Vakiokarmisyvyydet 131 mm, 170 mm ja 210 mm
• Kokoraja yleensä, yksiosainen ikkuna 3 m² ja välikarmeilla jaettu moniosainen 6 m²
• Alakarmin myrskypelti ja vaakavälikarmin ulkoverhous alumiinia

fenestra_kaheraamiline-puitalumiiniumaken_passive-1

Puutavara

Mänty.
Peittomaalatuissa ikkunoissa näkyvät pinnat oksattomia ja sormijatkettuja, vakiolaatuluokka V (RT 103241). Kuultokäsitellyissä ikkunoissa sisäpuitteessa jatkamaton puutavara-aihio, muut näkyvät pinnat oksattomia ja sormijatkettuja, vakiolaatuluokka V (RT 103241).

fenestra_kaheraamne_puitaken_basic-1

Myrskylistat / vaaka välikarmiverhous

Alakarmin myrkyspelti ja vaakavälikarmin ulkoverhous alumiinia.

fenestra_kaheraamiline-puitalumiiniumaken_passive-1

Lasit

Vakiona sisäpuitteessa on kaksinkertainen lämmöneristylasi selektiivikalvolla +Argon kaasu. Ulkopuitteessa on vakiona tasolasi. Lasivahvuus vakiona 4 mm. Eristyslaseissa ns. komposiittivälilistat vakiona tai vaihtoehtoisesti voidaan valita TPS-BU eristyslasit. Erikoislasitukset tehdään tilauksen mukaisesti (esim. Auringonsuojalasit, ns. huurtumaton lasi, ääneneristys-turvalasit).

TUOTTEEN TEKNISET TIEDOT

fenestra_lukand_roduuks_fenix_patio_2

U-Arvo ja E-luku: ?

Vakiolaseilla 1,0 W/m²K
Erikoislaseilla 0,8-0,9 W/m²K

fenestra_lukand_roduuks_fenix_patio_2

Ääneneristävyys: ?

Lasituksesta riippuen noin
Rw: 42-48 dB
Rw+Ctr: 38-45 dB

fenestra_lukand_roduuks_fenix_patio_2

Muut ominaisuudet:

Tuulenpaineenkestävyys – C4
Sateenpitävyys – luokka E750
Ilmanpitävyys – luokka 4
(testattu ikkunaovikoko 1190 x 1190 mm)

fenestra_lukand_roduuks_fenix_patio_2

Tiivistys:

Tiivisteiden materiaali TPE (SEBS). Sisäpuitteessa 2 kpl.  uratiivisteitä, tiivistys jatkuu katkeamattomana nurkissa väri valkoinen tai musta. Ulkopuitteen uratiiviste karmiverhousalumiinissa, tiivisteen väri musta. Ulkopuitteen lasitus tiivistetty, väritön huulloskittaus. SEBS/TPE tiivistemateriaali on kierrätyskelpoista.

fenestra_lukand_roduuks_fenix_patio_2

Pintakäsittely:

Puuosat pintakäsitellään tehtaalla valmiiksi. Pintakäsittelyt vesiohenteisilla aineilla. Vaihtoehtoja ovat peittomaalaus, lakkaus ja kuultovärjäys. Maaleina käytetään säänkestäviä maaleja, vakiosävynä valkoinen NCS S 0502-Y.
Ala/vaakavälikarmin alumiiniosat vakiona luonnonvärinen alumiini tai valkoinen, tilaussävyt erikseen tilattaessa. Puu- ja alumiiniosien pintakäsittelyn laatu RT 103241 mukaan.

Lisätarvikkeet

Kaksipuitteinen puuikkuna MSE PUU

Fenestran tuotteilla painikkeet ja aukipitolaitteet sisältyvät jo vakiovarusteisiin. Meiltä saat sopivat painikkeet myös lapsilukolla varustettuna ja juuri niihin ikkunoihin ja parvekeoviin, joihin tarvitset niitä. Eri malleja on paljon: katso vakiovalikoima alempana ja löydä juuri itsellesi oikea.

Kaksipuitteinen puuikkuna MSE PUU

Fenestran ikkunoiden ja parvekeovien värivalikoima on laaja. Sopivan värisävyn voit valita RAL- tai RR-värikartasta; petsauksen sävyn Akzo TINTEX -värikartasta.

Kaksipuitteinen puuikkuna MSE PUU

Sekä puuikkunoita että puualumiini-ikkunoita voi tilata kooltaan ja muodoltaan hyvin erilaisina. Ikkunat voivat olla suorakaiteen, neliön, kolmion tai puolisuunnikkaan muotoisia, pyöreitä, vinokulmia tai kaaria sisältäviä – mikä sinulle on parhaiten sopiva.

Kaksipuitteinen puuikkuna MSE PUU

Ikkunalasi voi olla kodin koristeena tai tarvittaessa myös estää näkymän ulkoa sisälle tai sisältä ulos. Esimerkiksi pesuhuoneeseen sopii erittäin hyvin Satinovo-lasi, joka päästää valoa sisälle, mutta suojaa ulkona oleskelevien katseilta. Valikoima on riittävä, jotta jokainen löytää mieleisensä.

Kaksipuitteinen puuikkuna MSE PUU

Keväisin ja kesäisin tulee yhä taistella hyttysten, kärpästen ja muiden ikävien vieraiden kanssa. Tässä auttaa hyönteisverkko, joka voidaan asentaa sisäpuolelta tuuletusikkunoihin.

Kaksipuitteinen puuikkuna MSE PUU

Tyylikkäät ja sisustukseen sopivat sälekaihtimet tekevät kodista erittäin viihtyisän. Suosittelemme, että tilaat ne ikkunoiden kanssa, koska jälkiasennus vie huomattavasti enemmän aikaa ja rahaa.

Kaksipuitteinen puuikkuna MSE PUU

Tuuletusventtiilit auttavat varmistamaan kotona tehokkaan ilmanvaihdon pitäen sisäilman raikkaana ja terveellisenä. Venttiilit on suunniteltu siten, että ulkoilma sekoittuu huoneen yläosassa lämpimään sisäilmaan, minkä ansiosta huoneessa ei ole vetoa.