Kiinteä puualumiini ikkuna PASSIIVI MEK ALU

Fenestra PASSIIVI MEK ALU on laadukas, taloudellinen, energiatehokas ja edistyksellinen ikkunaratkaisu peruikkunoiden käyttömukavuudella ja helppohoitoisuudella. Siinä on tiivis ja kestävä puualumiinirakenne. Lämmöneristävyyden ja energiatekokuutensa puolesta se sopii myös matalaenrgiarakentamiseen. Passiivi MEK ALU ikkunamalli kiinteä kolmilasinen puualumiini-ikkuna, jonka karmin uloin pinta on alumiinia. Malli- ja värivaihtoehtoja on lukuisia. Ikkunoihin saa tarpeen mukaan korvausilmaventtiilit sekä irtoristikot tai välikarmijaot.
Passiivi MEK ALU on Suomessa valmistettu Avainlippu tuote.

Puualumiini ikkuna PASSIIVI MEK ALU

• Kiinteä MEK ALU -rakenne
• Energiatehokas ja toimintavarma 3-lasinen ikkunaratkaisu
• Suuret lasipinnat ja kapeat karmiprofi ilit, soveltuu maisemaikkunaksi
• Viimeistelty listaton lasin asennustapa
• Vakiokarmisyvyydet 131, 170, 210 mm, karmisyvyyden mukaan kasvava ikkunapenkki sisäpuolella
• Kokoraja yleensä 4–6 m² (yksiosainen tai välikarmeilla jaettu)
• Tapauskohtaisesti voidaan valmistaa ylin 6 m² kiinteitä ikkunoita

fenestra_kaheraamiline-puitalumiiniumaken_passive-1

Puutavara

Mänty. Peittomaalatuissa ikkunoissa näkyvät pinnat oksattomia ja sormijatkettuja, vakiolaatuluokka V (RT 103241). Kuultokäsitellyissä ikkunoissa sisäpuitteessa jatkamaton puutavara-aihio, muut näkyvät pinnat oksattomia ja sormijatkettuja, vakiolaatuluokka V (RT 103241).

fenestra_kaheraamne_puitaken_basic-1

Alumiini

Säänkestävät ja helppohoitoiset alumiiniosat valmistetaan pursotetusta alumiinista. Pintakäsittelynä polttomaalaus tai anodisointi.

fenestra_kaheraamiline-puitalumiiniumaken_passive-1

Lasit

Vakiona kolminkertainen lämmöneristylasi selektiivikalvolla +Argon -kaasu. Lasivahvuus vakiona 4 mm. Eristyslaseissa ns. komposiittivälilistat vakiona tai vaihtoehtoisesti voidaan valita TPS -eristyslasit. Erikoislasitukset tehdään tilauksen mukaisesti (esim. auringonsuojalasit, turvalasit).

TUOTTEEN TEKNISET TIEDOT

fenestra_lukand_roduuks_fenix_patio_2

U-Arvo ja E-luku: ?

U- arvo 0,64-0,73 W/m²K
E- luku 24-62 kWh/m²
Energialuokka A++ / A+

fenestra_lukand_roduuks_fenix_patio_2

Ääneneristävyys: ?

Rw: 33-38 dB, erikoislaseilla jopa 45 dB
Rw+Ctr: 28-33 dB, erikoislaseilla jopa 40 dB

fenestra_lukand_roduuks_fenix_patio_2

Muut ominaisuudet:

Tuulenpaineenkestävyys – luokka 4
Sateenpitävyys – luokka E750
Ilmanpitävyys – luokka 4
(testattu ikkunakoko 1230 x 1480 mm)

fenestra_lukand_roduuks_fenix_patio_2

Tiivistys:

Sisäpuolen tiivisteenä silikonitiiviste. Tiivisteen väri musta tai valkoinen.
Ulkopuolen lasitustiiviste TPE (SEBS). Tiivisteen väri valkoinen, musta, vaalean harmaa tai tumman harmaa SEBS/TPE tiivistemateriaali on kierrätyskelpoista.

fenestra_lukand_roduuks_fenix_patio_2

Pintakäsittely:

Puuosat pintakäsitellään tehtaalla valmiiksi. Pintakäsittelyt vesiohenteisilla aineilla. Vaihtoehtoja ovat peittomaalaus, lakkaus ja kuultovärjäys. Maaleina käytetään säänkestäviä maaleja.  Alumiiniosien vakiosävyt ovat valkoinen, ruskea, tummanharmaa, vaaleanharmaa, musta. Puu- ja alumiiniosien pintakäsittelyn laatu RT 103241 mukaan.

LISÄTARVIKKEET

Kiinteä puualumiini ikkuna PASSIIVI MEK ALU

Fenestran tuotteilla painikkeet ja aukipitolaitteet sisältyvät jo vakiovarusteisiin. Meiltä saat sopivat painikkeet myös lapsilukolla varustettuna ja juuri niihin ikkunoihin ja parvekeoviin, joihin tarvitset niitä. Eri malleja on paljon: katso vakiovalikoima alempana ja löydä juuri itsellesi oikea.

Kiinteä puualumiini ikkuna PASSIIVI MEK ALU

Fenestran ikkunoiden ja parvekeovien värivalikoima on laaja. Sopivan värisävyn voit valita RAL- tai RR-värikartasta; petsauksen sävyn Akzo TINTEX -värikartasta.

Kiinteä puualumiini ikkuna PASSIIVI MEK ALU

Sekä puuikkunoita että puualumiini-ikkunoita voi tilata kooltaan ja muodoltaan hyvin erilaisina. Ikkunat voivat olla suorakaiteen, neliön, kolmion tai puolisuunnikkaan muotoisia, pyöreitä, vinokulmia tai kaaria sisältäviä – mikä sinulle on parhaiten sopiva.

Kiinteä puualumiini ikkuna PASSIIVI MEK ALU

Ikkunalasi voi olla kodin koristeena tai tarvittaessa myös estää näkymän ulkoa sisälle tai sisältä ulos. Esimerkiksi pesuhuoneeseen sopii erittäin hyvin Satinovo-lasi, joka päästää valoa sisälle, mutta suojaa ulkona oleskelevien katseilta. Valikoima on riittävä, jotta jokainen löytää mieleisensä.

Kiinteä puualumiini ikkuna PASSIIVI MEK ALU

Keväisin ja kesäisin tulee yhä taistella hyttysten, kärpästen ja muiden ikävien vieraiden kanssa. Tässä auttaa hyönteisverkko, joka voidaan asentaa sisäpuolelta tuuletusikkunoihin.

Kiinteä puualumiini ikkuna PASSIIVI MEK ALU

Tyylikkäät ja sisustukseen sopivat sälekaihtimet tekevät kodista erittäin viihtyisän. Suosittelemme, että tilaat ne ikkunoiden kanssa, koska jälkiasennus vie huomattavasti enemmän aikaa ja rahaa.

Kiinteä puualumiini ikkuna PASSIIVI MEK ALU

Tuuletusventtiilit auttavat varmistamaan kotona tehokkaan ilmanvaihdon pitäen sisäilman raikkaana ja terveellisenä. Venttiilit on suunniteltu siten, että ulkoilma sekoittuu huoneen yläosassa lämpimään sisäilmaan, minkä ansiosta huoneessa ei ole vetoa.