Kiinteä puuikkuna MEK PUU

Fenestra MEK PUU on kiinteä kolmilasinen puuikkuna. Ikkuna on kokonaan puurakenteinen, lukuunottamatta ala- ja vaakavälikarmin myrskypeltiä/tippalistaa, jotka ovat alumiinia. Malli- ja
värivaihtoehtoja on lukuisia. Ikkunoihin saa tarpeen mukaan korvausilmaventtiilit sekä irtoristikot ja välikarmijaot. MEK PUU on Suomessa valmistettu Avainlippu tuote.

Kiinteä puuikkuna MEK PUU

• Kiinteä kolmilasinen puuikkuna
• Vakiokarmisyvyydet 131 mm, 170 mm ja 210 mm, välikarmit 115 mm tai syvemmät
• Karmisyvyyden mukaan kasvava ikkuna-penkki sisäpuolella
• Suuret lasipinnat ja sirot karmiprofiilit
• Ikkunan ala- ja vaakavälikarmin tippalista alumiinia
• Kokoraja yleensä 3–6 m², yksiosainen tai välikarmeilla jaettu moniosainen

fenestra_kaheraamiline-puitalumiiniumaken_passive-1

Puutavara

Mänty.
Peittomaalatuissa ikkunoissa näkyvät pinnat oksattomia ja sormijatkettuja, vakiolaatuluokka V (RT 103241). Kuultokäsitellyissä ikkunoissa sisäpuitteessa jatkamaton puutavara-aihio, muut näkyvät pinnat oksattomia ja sormijatkettuja, vakiolaatuluokka V (RT 103241).

fenestra_kaheraamne_puitaken_basic-1

Myrskylistat / vaaka välikarmiverhous

Ala/vaakavälikarmin myrkyspellit/tippalistat alumiinia.

fenestra_kaheraamiline-puitalumiiniumaken_passive-1

Lasit

Vakiona sisäpuitteessa on kaksinkertainen lämmöneristylasi selektiivikalvolla +Argon kaasu.  Lasivahvuus vakiona 4 mm. Eristyslaseissa ns. komposiittivälilistat vakiona tai vaihtoehtoisesti voidaan valita TPS-BU eristyslasit. Erikoislasitukset tehdään tilauksen mukaisesti (esim. auringonsuojalasit, ns. huurtumaton lasi, ääneneristys-turvalasit).

TUOTTEEN TEKNISET TIEDOT

fenestra_lukand_roduuks_fenix_patio_2

U-Arvo ja E-luku: ?

Vakiolaseilla 1,0 W/m²K
Erikoislaseilla 0,7-0,9 W/m²K

fenestra_lukand_roduuks_fenix_patio_2

Ääneneristävyys: ?

Lasituksesta riippuen noin
Rw: 32-42 dB
Rw+Ctr: 28-36 dB

fenestra_lukand_roduuks_fenix_patio_2

Muut ominaisuudet:

Ilmanpitävyys – luokka 3
(Luokitukset standardin EN 14351-1 mukaan)

fenestra_lukand_roduuks_fenix_patio_2

Tiivistys:

Sisäpuolen tiivisteenä silikonitiiviste. Tiivisteen väri musta
tai valkoinen.
Ulkopuolen lasitustiiviste kruununauha ja väritön
huulloskittaus.

fenestra_lukand_roduuks_fenix_patio_2

Pintakäsittely:

Puuosat pintakäsitellään tehtaalla valmiiksi. Pintakäsittelyt vesiohenteisilla aineilla. Vaihtoehtoja ovat peittomaalaus, lakkaus ja kuultovärjäys. Maaleina käytetään säänkestäviä maaleja, vakiosävynä valkoinen NCS S 0502-Y.
Ala/vaakavälikarmin alumiiniosat vakiona luonnonvärinen alumiini tai valkoinen, tilaussävyt erikseen tilattaessa. Puu- ja alumiiniosien pintakäsittelyn laatu RT 103241 mukaan.

Lisätarvikkeet

Kiinteä puuikkuna MEK PUU

Fenestran tuotteilla painikkeet ja aukipitolaitteet sisältyvät jo vakiovarusteisiin. Meiltä saat sopivat painikkeet myös lapsilukolla varustettuna ja juuri niihin ikkunoihin ja parvekeoviin, joihin tarvitset niitä. Eri malleja on paljon: katso vakiovalikoima alempana ja löydä juuri itsellesi oikea.

Kiinteä puuikkuna MEK PUU

Fenestran ikkunoiden ja parvekeovien värivalikoima on laaja. Sopivan värisävyn voit valita RAL- tai RR-värikartasta; petsauksen sävyn Akzo TINTEX -värikartasta.

Kiinteä puuikkuna MEK PUU

Sekä puuikkunoita että puualumiini-ikkunoita voi tilata kooltaan ja muodoltaan hyvin erilaisina. Ikkunat voivat olla suorakaiteen, neliön, kolmion tai puolisuunnikkaan muotoisia, pyöreitä, vinokulmia tai kaaria sisältäviä – mikä sinulle on parhaiten sopiva.

Kiinteä puuikkuna MEK PUU

Ikkunalasi voi olla kodin koristeena tai tarvittaessa myös estää näkymän ulkoa sisälle tai sisältä ulos. Esimerkiksi pesuhuoneeseen sopii erittäin hyvin Satinovo-lasi, joka päästää valoa sisälle, mutta suojaa ulkona oleskelevien katseilta. Valikoima on riittävä, jotta jokainen löytää mieleisensä.

Kiinteä puuikkuna MEK PUU

Keväisin ja kesäisin tulee yhä taistella hyttysten, kärpästen ja muiden ikävien vieraiden kanssa. Tässä auttaa hyönteisverkko, joka voidaan asentaa sisäpuolelta tuuletusikkunoihin.

Kiinteä puuikkuna MEK PUU

Tyylikkäät ja sisustukseen sopivat sälekaihtimet tekevät kodista erittäin viihtyisän. Suosittelemme, että tilaat ne ikkunoiden kanssa, koska jälkiasennus vie huomattavasti enemmän aikaa ja rahaa.

Kiinteä puuikkuna MEK PUU

Tuuletusventtiilit auttavat varmistamaan kotona tehokkaan ilmanvaihdon pitäen sisäilman raikkaana ja terveellisenä. Venttiilit on suunniteltu siten, että ulkoilma sekoittuu huoneen yläosassa lämpimään sisäilmaan, minkä ansiosta huoneessa ei ole vetoa.