Kolmilasinen puualumiini ikkuna MSEMEK ALU

Fenestra MSEMEK ALU on on puualumiinirakenteinen yhdistelmäikkuna, jossa normaalin MSE avattavan aukon lisäksi on mahdollista toteuttaa kiinteä MEK lasitus 3K eristyslasilla. Karmin ulkopinta sekä avattavan aukon ulkopuite ovat alumiinia. Avattavan aukon MSE rakenne on sisäänpäin avautuva kaksipuitteinen ja kolmilasinen. Malli- ja värivaihtoehtoja on lukuisia. Ikkunoihin saa tarpeen mukaan tarvittavat varusteet kuten tuuletusluukut, korvausilmaventtiilit, hyönteispuitteet, sälekaihtimet sekä koristeristikot. MSEMEK ALU on Suomessa valmistettu Avainlippu tuote.

Puualumiini ikkuna MSEMEK ALU

• Puu-alumiinirakenteinen 3-lasinen ikkuna
• Avattava MSE ALU ikkunarakenne, jossa mahdollista toteuttaa avattavan aukon lisäksi kiinteä lasitus (MEK) jaetun ikkunan eri valoaukkoihin
• Vakiokarmisyvyydet 131 mm, 170 mm ja 210 mm
• Kokoraja yleensä koko ikkunalle 6 m², jossa avattavan puitteen koko max. 3 m² ja kiinteän lasiaukon koko max. n. 3-4 m².
• Avattavan aukon sisäpuitteeseen valittavissa vakio tai kartanoprofiili

fenestra_kaheraamiline-puitalumiiniumaken_passive-1

Puutavara

Mänty. Peittomaalatuissa ikkunoissa näkyvät pinnat oksattomia ja sormijatkettuja, vakiolaatuluokka V (RT 103241). Kuultokäsitellyissä ikkunoissa sisäpuitteessa jatkamaton puutavara-aihio, muut näkyvät pinnat oksattomia ja sormijatkettuja, vakiolaatuluokka V (RT 103241).

fenestra_kaheraamne_puitaken_basic-1

Alumiini

Säänkestävät ja helppohoitoiset alumiiniosat valmistetaan pursotetusta alumiinista. Pintakäsittelynä polttomaalaus tai anodisointi.

fenestra_kaheraamiline-puitalumiiniumaken_passive-1

Lasit

Vakiona avattavassa osassa sisäpuitteessa on kaksinkertainen lämmöneristylasi selektiivikalvolla +Argon -kaasu. Ulkopuitteessa on  vakiona tasolasi. Kiinteässä osassa kolminkertainen eristyslasi selektiivikalvolla. Lasivahvuus vakiona 4 mm. Eristyslaseissa ns.  komposiittivälilistat vakiona tai vaihtoehtoisesti voidaan valita TPS -eristyslasit. Erikoislasitukset tehdään tilauksen mukaisesti.

TUOTTEEN TEKNISET TIEDOT

fenestra_lukand_roduuks_fenix_patio_2

U-Arvo ja E-luku: ?

Vakiolaseilla 1,0 W/m²K
Erikoislaseilla 0,8-0,9 W/m²K

fenestra_lukand_roduuks_fenix_patio_2

Ääneneristävyys: ?

Rw: 33-38 dB, erikoislaseilla jopa 45 dB
Rw+Ctr: 28-33 dB, erikoislaseilla jopa40 dB
(Arvot kiinteän lasiosan mukaan)

fenestra_lukand_roduuks_fenix_patio_2

Muut ominaisuudet:

Tuulenpaineenkestävyys – luokka C3 / 3
Sateenpitävyys – luokka E750
Ilmanpitävyys – luokka 4
(testattu ikkunakoko 1230 x 1480 mm)

fenestra_lukand_roduuks_fenix_patio_2

Tyyvistys:

Tiivisteiden materiaali TPE (SEBS). Sisäpuitteessa 2 kpl. uratiivisteitä, tiivistys jatkuu katkeamattomana, nurkissa väri valkoinen tai musta. Ulkopuitteen uratiiviste karmiverhousalumiinissa, väri musta. Ulkopuitteen eristyslasin ulkopuolen lasitustiiviste, väri valkoinen, musta, vaalean harmaa tai tumman harmaa. SEBS/TPE tiivistemateriaali on  kierrätyskelpoista.

fenestra_lukand_roduuks_fenix_patio_2

Pintakäsittely:

Puuosat pintakäsitellään tehtaalla valmiiksi. Pintakäsittelyt vesiohenteisilla aineilla. Vaihtoehtoja ovat peittomaalaus, lakkaus ja kuultovärjäys. Maaleina käytetään säänkestäviä maaleja.  Alumiiniosien vakiosävyt ovat valkoinen, ruskea, tummanharmaa, vaaleanharmaa, musta. Puu- ja alumiiniosien pintakäsittelyn laatu RT 103241 mukaan.

Lisätarvikkeet

Kolmilasinen puualumiini ikkuna MSEMEK ALU

Fenestran tuotteilla painikkeet ja aukipitolaitteet sisältyvät jo vakiovarusteisiin. Meiltä saat sopivat painikkeet myös lapsilukolla varustettuna ja juuri niihin ikkunoihin ja parvekeoviin, joihin tarvitset niitä. Eri malleja on paljon: katso vakiovalikoima alempana ja löydä juuri itsellesi oikea.

Kolmilasinen puualumiini ikkuna MSEMEK ALU

Fenestran ikkunoiden ja parvekeovien värivalikoima on laaja. Sopivan värisävyn voit valita RAL- tai RR-värikartasta; petsauksen sävyn Akzo TINTEX -värikartasta.

Kolmilasinen puualumiini ikkuna MSEMEK ALU

Sekä puuikkunoita että puualumiini-ikkunoita voi tilata kooltaan ja muodoltaan hyvin erilaisina. Ikkunat voivat olla suorakaiteen, neliön, kolmion tai puolisuunnikkaan muotoisia, pyöreitä, vinokulmia tai kaaria sisältäviä – mikä sinulle on parhaiten sopiva.

Kolmilasinen puualumiini ikkuna MSEMEK ALU

Ikkunalasi voi olla kodin koristeena tai tarvittaessa myös estää näkymän ulkoa sisälle tai sisältä ulos. Esimerkiksi pesuhuoneeseen sopii erittäin hyvin Satinovo-lasi, joka päästää valoa sisälle, mutta suojaa ulkona oleskelevien katseilta. Valikoima on riittävä, jotta jokainen löytää mieleisensä.

Kolmilasinen puualumiini ikkuna MSEMEK ALU

Keväisin ja kesäisin tulee yhä taistella hyttysten, kärpästen ja muiden ikävien vieraiden kanssa. Tässä auttaa hyönteisverkko, joka voidaan asentaa sisäpuolelta tuuletusikkunoihin.

Kolmilasinen puualumiini ikkuna MSEMEK ALU

Tyylikkäät ja sisustukseen sopivat sälekaihtimet tekevät kodista erittäin viihtyisän. Suosittelemme, että tilaat ne ikkunoiden kanssa, koska jälkiasennus vie huomattavasti enemmän aikaa ja rahaa.

Kolmilasinen puualumiini ikkuna MSEMEK ALU

Tuuletusventtiilit auttavat varmistamaan kotona tehokkaan ilmanvaihdon pitäen sisäilman raikkaana ja terveellisenä. Venttiilit on suunniteltu siten, että ulkoilma sekoittuu huoneen yläosassa lämpimään sisäilmaan, minkä ansiosta huoneessa ei ole vetoa.