Korvausilmaventtiilit

Fenestran ikkunoilla ja parvekeovilla painikkeet ja aukipitolaitteet sisältyvät jo vakiovarusteisiin. Meiltä saat sopivat painikkeet myös lapsilukolla varustettuna ja juuri niihin ikkunoihin ja parvekeoviin, joihin tarvitset niitä.

Eri malleja on paljon: katso vakiovalikoima alempana ja löydä juuri itsellesi oikea.  Jos kaipaat lisää vaihtoehtoja, ota yhteyttä myyntiasiantuntijoihimme. Löydämme sinulle aina sopivan ratkaisun!

VALINTA PAINIKKEITA IKKUNOILLE JA SISÄÄNPÄIN AVAUTUVILLA PARVEKE-OVILLE

* Painikevalinnoissa on tuotekohtaisia rajoituksia.

VALINTA PAINIKKEITÄ IOSS, IOS, PRIMUS FRENCH JA IOSU PARVEKE-OVILLE

VALINTA PAINIKKEITÄ IOU PARVEKE-OVELLE

VALINTA PAINIKKEITÄ FENIX PATIO PARVEKE-OVELLE

Korvausilmaventtiilit

Fenestran ikkunoiden ja parvekeovien värivalikoima on laaja. Sopivan värisävyn alumiinirungolle voit valita RAL- tai RR-värikartasta.

Myös puun petsauksen sävyjen valikoima tarjoaa loputtomia mahdollisuuksia. Sopivia värisävyjä voit valita Akzo TINTEX -värikartasta tai käymällä myymälässämme, jossa ovat kaikki näytteet.

Tervetuloa katselemaan!

 

 

 

VALITUIMMAT VÄRIT TINTEX-KATALOGISTA IKKUNOILLE

VALITUIMMAT VÄRIT ALUMIINIKEHYKSEKSI RAL-VÄRIKARTASTA IKKUNOILLE

 

VALITUIMMAT VÄRIT ALUMIINIKEHYKSEKSI RAL-VÄRIKARTASTA ULKOOVILLE

* Näytöllä kuvien sävyt voivat poiketa todellisista väreistä. Varmistaaksesi oikean värin, käy näyttelytilassamme ja tutustu värimalleihin paikan päällä.

Korvausilmaventtiilit

Sekä puuikkunoita että puualumiini-ikkunoita voi tilata kooltaan ja muodoltaan hyvin erilaisina. Ikkunat voivat olla suorakaiteen, neliön, kolmion tai puolisuunnikkaan muotoisia, pyöreitä, vinokulmia tai kaaria sisältäviä – mikä sinulle on parhaiten sopiva.

Jäljempänä on joitakin esimerkkejä siitä, mitä erilaisia ikkunoita voi tilata meiltä. Toteutamme myös erilaisia erikoisratkaisuja, joiden tapauksessa ikkunat räätälöidään toiveisiisi viimeistä yksityiskohtaa myöten.

Korvausilmaventtiilit

Kuviolaseilla voidaan estää näkemästä sisään tiloihin, joissa kaipaat omaa rauhaa. Esimerkiksi voit päästää luonnonvaloa saunatilaan vieraiden katseita pelkäämättä.

Nykyään käytetään eri lasityyppejä yhä enemmän myös suunnitteluelementteinä, jotka lisäävät tilaan mielenkiintoisia vivahteita. Mahdollisuuksia on paljon: himmennettyjä, peili-, kuvioituja tai sävytettyjä laseja jokaisen tarpeiden mukaan.

VALIKOIMA SUOSITUIMPIA KORISTELASEJA

Korvausilmaventtiilit

Korvausventtiilit auttavat varmistamaan kotona tehokkaan ilmanvaihdon pitäen sisäilman raikkaana ja terveellisenä. Venttiilit on suunniteltu siten, että ulkoilma sekoittuu huoneen yläosassa lämpimään sisäilmaan, minkä ansiosta huoneessa ei ole vedon tunnetta.

Kannattaa ottaa huomioon, että ikkunan korvausventtiili voi vähentää ikkunan äänen- ja lämmöneristävyyttä. Tuuletusventtiili ei korvaa nykyaikaista ilmanvaihtojärjestelmää. Korvausventtiilin läpi kulkeva ilman määrä riippuu sisätilan ilmanvaihdon tuottamasta alipaineesta. Ilmanvaihdon ollessa puutteellinen sisäilma voi alkaa kulkea jopa korvausilmasventtiilin kautta ulos.

Biobe-DUO on VTT:n testaama ja Ympäristöministeriön tyyppihyäksymä rakoventtiili, joka voidaan varustaa H-sarjan äänenvaimennin kasetilla. Biobe DUO koostuu ilmavirtaa tasaisesti huonetiloihin levittävästä Vo-sarjan venttiilistä ja ohjaavasta suodatin yksiköstä sekä tehokkaasta H-sarjan äänenvaimentimesta. Biobe DUO on kehitetty vaimentamaan tehokkaasti taajamaalueiden tieliikenne- ja lentomelua.

fenestra_biobe_vs_tuulutusventiilid

Biobe korvausilmaventtiili VS  on ikkunakarmin sisään tai tiivistysväliin asennettava tuloilmaventtiili, joka sopii sekä uudis- että korjausrakentamiseen. Biobe-venttiilillä voi päästää ilmaa hallitusti sisään sekä painovoimaisella että koneellisella ilmanvaihdolla ja varmistaa riittävä raikkaan ilman määrän saanti tiloihin.Tuloilman määrää voi laskea sekä asunto- että huonekohtaisesti.

Suodatinelementti vähentää tuloilmanepäpuhtauksia ja sallii venttiilin asennuksen karmista kauemmas. Venttiilin ilmavirta-aukon kohdistaminen ylös parantaa raikkaan ilman sekoittumista lämpimään sisäilmaan, mikä vähentää vedon tunnetta.

Biobe ThermoMax tuloilmaikkunan venttiilit ovat huoneiston ikkunoihin sijoitettavia lämmön talteenottolaitteita, joilla korvausilma tuodaan sisätilaan ikkunan yläosasta yhdestä sisääntuloyhteestä joko suoraan tai kierrättämällä se talviaikaan ikkunalasien välitilassa hyödyntämässä ikkunan lämpöhäviöitä ilman esilämmitykseen ennen sen sisääntuloa. Ulkolämpötilan ollessa -18 astetta lämpenee sisään tuleva ilma 13-18 astetta ja ikkunan (selektiivilasi, U=1,30 W/m²K) lämpöhäviöt pienenevät 15-50%

AIR TERMICOtuloilmaventtiilillä saadan Passive-, Polaris– tai Primus-ikkunasta säästävä ja ratkaisuiltaan ainutlaatuinen ilmanvaihdon varmistava ikkuna. Raikas, kylmä sisäilma lämpenee puitteiden välissä kulkiessaan jopa 20 asteella. Nykyaikainen suodatinelementti sallii optimaalisen termisen ilmankierron ja suuren suodatuspinta-alan. AIR TERMICO -tuloilmaventtiili estää ilman takaisinvirtauksen ollen kuitenkin käsin säädettävissä.Fenestra Air termico tuulutussüsteem

Sopii erittäin hyvin korjausrakennuskohteisiin, joissa on koneellinen poistoilmanvaihto.

Sen ansiosta huoneessa on:

 • vedoton, lämmin ja raikas sisäilma
 • parannettu viihtyisyys
 • tuloilma lämpenee talvella jopa 10 asteella
 • suuri suodatuspinta-ala
 • kaksi elektrostaattista suodatinelementtiä

Korvausilmaventtiilit

Fenestra-paloikkuna suojaa sinua ja omaisuuttasi äärioloissa. Palon syttyessä se estää tulen leviämisen kerroksesta toiseen ja antaa lisää aikaa turvallista hätäpoistumista varten.

 • Fenestra-paloikkunat on testattu koelaboratorioissa
 • Paloikkuna on rakenteeltaan joko yksi- tai kaksipuitteinen ja sisään aukeava
 • Paloikkunoita voi avata pesua ja huoltoa varten. Valikoimassamme on myös malli, jota voi käyttää tuuletusikkunana (Primus-ikkuna)
 • Paloluokkakoodit:
  E = tiheys, liekit eivät etene säädetyssä määräajassa
  I = eristys, ikkuna eristää tulen tuottaman säteilyn säädetyssä määräajassa
  Luvut 15, 30 ja 45 tarkoittavat E- ja I-ominaisuuksien pysymistä vastaavasti 15, 30 tai 45 minuutin ajan: esimerkiksi E-15, EI-30 jne.

Paloikkunat ovat saatavilla Primus– , Primux Fixed ja Fenix-tuotteille.

Korvausilmaventtiilit

Keväisin ja kesäisin tulee yhä taistella hyttysten, kärpästen ja muiden ikävien vieraiden kanssa. Tässä auttaa hyönteisverkko, joka voidaan asentaa sisäpuolelta tuuletusikkunoihin. Alumiiniprofiilikehyksiset hyönteisverkot ovat säänkestäviä ja mustaa lasikuitu- tai metalliverkkoa.

Hyönteisverkon alumiinikehys pinnoitetaan samanväriseksi kuin ikkunapuitteen ulko-osa. Tarvittaessa tarjoamme myös erikoisratkaisuja, kuten rullattavia tai saranoituja hyönteisverkkoja.

Fenestra putukavõrk rõduuksel

 

Korvausilmaventtiilit

Tyylikkäät ja sisustukseen sopivat säle- ja rullakaihtimet tekevät kodista erittäin viihtyisän. Suosittelemme että tilaat ne ikkunoiden kanssa, koska jälkiasennus vie huomattavasti enemmän aikaa ja rahaa.

Valikoimassamme on useita erilaisia säle- ja rullakaihtimia.

PERINTEINEN SÄLEKAIHDIN

 • Suojaa vieraiden katseilta
 • Kaksipuitteisilla ikkunoilla turvallisesti puitteiden välillä ja ohjauslaitteet puitteen päällä
 • Yksipuitteisiin ikkunoihin voi asentaa pinta-asenteiset sälekaihtimet

INTEGROITU SÄLEKAIHDIN

 • Kaksipuitteisilla ikkunoilla narut ja ohjauslaitteet on asennettu puitteiden väliin
 • Yksipuitteisilla ikkunoilla sälekaihtimet voi asentaa lasielementin sisälle
 • Helppokäyttöinen, ohjattavissa vain yhdellä napilla
 • Sälekaihtimien vakiovärit ovat kiiltävä valkoinen, himmeä valkoinen, beige ja vaaleanharmaa. Jos kaipaat rohkeamman ja massasta erottuvan värisävyn, tiedustele meiltä lisää värivaihtoehtoja.

SUNSEAL SCREEN – RULLAKAIHDIN

 • voi torjuta 95 % auringonsäteilyä
 • ei estä näkymää ulos eikä vähennä sisätiloissa liian paljon luonnonvaloa

SUNSEAL BLACK OUT- RULLAKAIHDIN

 • saa aikaan jopa sataprosenttisen pimennyksen: alas lasketulla kaihtimella puitteiden väliin muodostuu pinta, joka on lähes kokonaan suljettu valolta vähentää ikkunoiden kautta tapahtuvaa lämmönhukkaa