Ikkunoiden ostajan muistilista

Ennen suunnittelukäyntiä kannattaa miettiä valmiiksi ikkunoita koskevia toiveitasi ja vaatimuksiasi. Niiden pohjalta ikkunamyyjämme voi tarjota juuri sinun kotiisi sopivimmat ikkunavaihtoehdot. Tervetuloa suunnittelemaan kanssamme uusia ikkunoitasi!

Olosuhteet

Sijainti ja rakennusmääräykset

Sijainti

Millaisella paikalla kotisi sijaitsee? Ota lasituksien valintaa varten huomioon ilmansuunnat ja mahdolliset melun aiheuttajat kuten vilkkaat tiet. Voit myös piirtää ilmakuvan asunnon ja eri huoneiden sijainnista, ellei käytössäsi ole asunnon pohjapiirrosta.

Rakennusmääräykset

Selvitä ennen ikkunoiden hankintaa niihin liittyvät mahdolliset rakennusmääräykset.

Lasituksen vaatimukset

Energialuokka ja U-Arvo, ääneneristys & auringonsuoja

Energialuokka ja U-arvo

Ikkunoiden valinnalla on suuri vaikutus rakennuksen energiatehokkuuteen. Energialasitus säästä lämmityskustannuksia minimoimalla energianhukkaa. Mitä isompia ikkunoita mietit, sitä tärkeämpää on panostaa ikkunan lämmöneristävyyteen ja energiatehokkuuteen.

Ääneneristys

Kuuluuko asuntoon tai osaan huoneista liikenne- tai muuta jatkuvaa melua? Ikkunatyypin valinta vaikuttaa suuresti ääneneristävyyteen, jossa esimerkiksi avattavat MSE- ja MS2E-rakenteiset ikkunat ovat äärimmäisen tehokkaita. Ääneneristävyyttä voidaan hienosäätää lasitusvalinnoilla.

Auringonsuoja

Ovatko ikkunasi etelään tai länteen? SunClear-aurinkosuojalasitus pitää huonelämpötilan miellyttävänä kesälläkin.

Toiminnallisuudet

Kätisyydet, tuuletusikkunat ja -luukut, helat ja niiden pintakäsittely & lukitukset

Tuuletusikkunat ja -luukut

Kuinka suuret tuuletusikkunat tarvitaan ja miten ne sijoitetaan? Viranomaiset esimerkiksi saattavat edellyttää tuuletusikkunaa tai -luukkua kaikkiin makuhuoneisiin.

Kätisyydet

Mihin suuntiin haluat ikkunoidesi avautuvan? Ikkunoiden kätisyys määritellään yleensä sisältä, huonetilan puolelta katsoen. Sisään avautuvassa vasenkätisessä ikkunassa saranat sijaitsevat vasemmalla, oikeakätisessä taas oikealla.

Helat ja niiden pintakäsittely

Millaiset helat ja painikkeet haluat? Fenestran tuotteissa voit valita vakiopainikkeet ja peitekilvet valkoisena tai kirkkaana. Lisäksi voit valita myös erilaista muotoilua edustavan painikkeen valkoisena tai satiinikromattuna.

Lukitukset

Millaiset lukitukset haluat oviin?

Ulkonäkö ja lisävarusteet

Sälekaihtimet, raitisilmaventtiilit, pintakäsittelyt, ristikot & hyönteispuitteet

Sälekaihtimet

Tarvitsetko kodissasi näkösuojaa tai auringonsuojaa? Kaihtimet ovat myös hyvä lisä sisutukseen, sillä saat ne haluamissasi väreissä. Perinteisten kaihtimien lisäksi saatavilla on moderneja integroituja kaihtimia, joissa huonetilan puolella ovat vain kaihtimen säätölaitteet.

Raitisilmaventtiilit

Miten talon ilmanvaihto on ratkaistu? Etenkin vanhemmissa taloissa voi olla tarve lisätä korvausilman määrää. Tarpeen mukaan tämä voidaan toteuttaa ikkunarakenteiden kautta ikkunoihin integroidulla venttiiliratkaisulla.

Hyönteispuitteet

Haluatko tuuletusikkunoihin valmiiksi asennetut hyönteispuitteet? Ikkunatilauksen yhteydessä se on helppoa.

Pintakäsittelyt

Mitkä värit sopivat talon tyyliin ja ilmeeseen? Vakiovärien lisäksi vaihtoehto ja löytyy yleisesti käytössä olevista värikartoista.

Ristikot

Haluatko lisätä persoonallisia koristeristikoita ikkunoihin? Muotoilussa ja väreissä on runsaasti vaihtoehtoja.